Icon close
Gifts Boek nu

“Creativity is intelligence having fun” – Albert Einstein.

In De Haan zijn er een tal van mogelijkheden om uw verblijf onvergetelijk te maken. 

Must see

Tramstation van De Haan!

Het tramstation in De Haan is het enige oude tramstation in de Benelux waar nu nog steeds een reguliere tramlijn komt.

Het huidige tramstation werd gebouwd in 1902. In 1977 werd het gebouw in zijn bestaan bedreigd, waarop het door de gemeente De Haan werd gekocht voor één symbolische frank. In 1981 werd het bij koninklijk besluit een beschermd monument. Het gebouw is passend bij de overige historische gebouwen in het "Concessie"-gebied, dat een beschermd dorpsgeszicht is.

Gezond bewegen

Wandelen door De Haan

De Haan ademt authenticiteit uit. De Erfgoedwandeling start aan het overbekende historische tramstationnetje en neemt ons mee door de pittoreske 'Concessie', langs typische cottages en villa's. De Duinbossen van De Haan zijn één van de groene parels aan de kust. Het beschermde natuurgebied is 157 ha groot en bestaat uit zowel open duinlandschap met de typische flora en fauna als uit uitgestrekte beboste duinen. Een mooi stuk natuur waar je helemaal tot rust komt.

Kies hier uw wandelroute.

Fietsroutes

De Haan met de fiets

En ook op je tweewieler kan je de belle epoque-schatten in deze kustgemeente gaan ontdekken. Ruim 350 kilometer fietsplezier langs zee en strand, door duinen en natuurgebieden, in levendige badplaatsen, kuststeden en door de vlakke en groene polders van het hinterland...

Kies hier uw fietsroute.

Op het water

Strand van De Haan

U zoekt een aangename, familiale, maar ook wel wat actieve ontspanning op het strand en de zee van De Haan? Bij watersportclub De Windhaan kunt u terecht voor een ruim aanbod aan watersport- en ontspanningsmogelijkheden.

Gastronomie

Tafelen in De Haan

Voordat u aan een lange wandeling begint of na het beklimmen van de Spioenkop krijg je vast wel honger. In Wenduine en De Haan is er gelukkig genoeg keuze aan leuke restaurants, gezellige brasseries en moderne bistro's. Of u nu nood heeft aan een lichte lunch of een lekker diner met zicht op zee, in De Haan en Wenduine zijn er meer dan genoeg adresjes!
Voor een lekker etentje hoef je zelfs niet ver te zoeken: op de zeedijk, in de winkelstraten of zelfs op het strand kun je wel een gezellig plekje vinden om te genieten van lekker eten.

Nood aan een lekkere maaltijd bij één van de beste restaurants, brasseries of bistro's in De Haan? Wij reserveren dit graag voor u aan de receptie.

Golfen

Golfen in De Haan

De Royal Ostend Golf Club werd opgericht in 1903 en strekt zich uit in het midden van de Belgische kustlijn. Als enige echte linksbaan in België biedt het een uitdagende en technische golfbaan en een prachtig uitzicht over de zee en de duinen. Wij reserveren graag uw tee-off.

De Concessie

Hét Belle-Epoque feest van De Haan

Badplaats De Haan ademt nog steeds de stijl en de sfeer van de belle époque en dat wordt jaarlijks gevierd met een groots belle époquefeest: Trammelant.

Wanneer? De eerste zaterdag van augustus, behalve wanneer deze op 1 augustus valt.

Close

Boek nu uw verblijf in Hotel Astoria!

Bekijk beschikbaarheid