Hotel Astoria***

HISTORIE

Het charmante in art-decostijl opgetrokken hotel Astoria in het hartje van de pittoreske badplaats bestaat sinds 1930. Ontworpen door de Blankenbergse architect Leon Ide en gebouwd door P. Beirens is het met zijn art-deco elementen (glasramen, koepeldaken) eerder atypisch voor de anglo-normandische stijl van die tijd. In 1929 werd op deze plaats het oriëntaals getinte Casino van De Haan afgebroken wegens een dispuut met de boeren, pas 30 jaar na de opening. De omheining aan de voorzijde van Astoria is nog een herinnering aan dit gebouw.  Bouwheer van Hotel Astoria is de familie Dufort-Jacques, die het in 1963 verkocht aan de Onafhankelijke Mutualiteiten, die sindsdien zorgen voor een correcte instandhouding van dit beeldbepalend erfgoed in de Concessie van De Haan. 

PUUR GENIETEN!

Aan de buitenzijde zijn de glasramen en de monumentale ingangstrap de meest opvallende elementen, maar ook binnen ontdek je nog nostalgische details, die je doen wegdromen naar vroegere tijden en verhalen, die loskomen bij het degusteren van een regionaal biertje aan de authentieke bar.
Genieten van hedendaags comfort in ruime kamers en wegdromen in nostalgische salons, dat is vakantie in Astoria. De bosrijke omgeving en de nabijheid van de zee dragen bij tot de rustige en ontspannen sfeer, die je ook in de tuin, op het terras en in de dreef kan ervaren.